Watching people dance is hearing their heart speak

Dansles

In twee van de mooiste dansstudio’s in Rotterdam biedt Talvandansen danslessen Klassiek ballet, Dans Workout en Moderne dans. Gedurende het schooljaar zijn er lessen op drie niveaus: beginners, intermediate en gevorderden. Daarnaast is er een Dans Workout les, die geschikt is voor alle niveaus. Het is ook mogelijk om meerdere niveaus te volgen. Het schooljaar loopt van september tot eind juni. Instappen is altijd mogelijk. Voor dansstudenten, dansers en dansdocenten biedt Talvandansen de mogelijkheid om losse lessen te volgen. Het is ook mogelijk auditietraining op maat te volgen. Voor iedereen die graag door danst tijdens de zomermaanden, is er een speciale Zomercursus.

  Rotate your device to view the table.

Rooster

MaandagDinsdagWoensdag
Studio: Conny Janssen Danst Studio: Albeda Dans College Studio: Conny Janssen Danst
Dans Workout
Alle niveau's
19:00 - 20:15
Tal Sofer
Klassiek ballet
Beginners / Intermediate
19:00 - 20:15
Tal Sofer
Klassiek ballet
Intermediate
19:00 - 20:30
Tal Sofer
Klassiek ballet
Gevorderden
20:30 - 22:00
Tal Sofer
Moderne dans
Beginners / Intermediate
20:25 - 21:40
Tal Sofer
Moderne dans
Intermediate / Gevorderden
20:45 - 22:00
Alina Jacobs
Inschrijven Dansles

Dans info

De Dans Workout les is geschikt voor alle niveaus. De les is vooral bedoeld ter ondersteuning van je techniek voor andere danslessen, maar je kan deze les ook volgen als zelfstandige les (ook als je nog nooit hebt gedanst). In de les worden elementen gebruikt uit yoga, pilates en floor-barre (barre au sol). Daardoor werk je aan je houding, kracht en lenigheid. Door middel van de grondoefeningen word je bewuster van je lichaam en eigen mogelijkheden. Aan het einde van de les werk je aan je conditie d.m.v. dansante oefeningen in de ruimte.

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderden De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Intermediate Deze balletles is voor dansers met paar jaren danservaring. Je bent al bekend met basisbegrippen van klassiek ballet en bent op zoek naar verdieping. Ontwikkel je houding, techniek en muzikaliteit. Je vergroot je kracht, souplesse, conditie en controle. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginners / Intermediate Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Beginners / Intermediate Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Intermediate / Gevorderden Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Proefles

Weet je nog niet zeker of een dansles wel iets voor je is? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een proefles te volgen. Met de Rotterdampas krijg je 1x een gratis proefles klassiek ballet, moderne dans of dans workout.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Alina Jacobs

Alina Jacobs

Alina Jacobs is een Duitse docente, danseres en maakster. Alina heeft lesgegeven in modern, hedendaags, algemene danstechniek, in dans als community art en in het concept “Elementarer Tanz” in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Als danser was zij zowel in eigen stukken te zien als in werken van o.a. Malcolm Low (New York City), Graziela Padilla (Keulen), Joseph Toonga (Rotterdam) en Laura Vink (Den Haag, improvisatie samen met Cora Bos-Kroese). In de danslessen van Alina werk je aan het verbeteren van je danstechniek, aan je muzikaliteit, creativiteit en ga je je eigen danstaal ontdekken. Door individuele feedback, uitdagingen door het gebruik van verschillende stijlen/methodes en originele lesstof zal je dans met plezier beleven en je snel als danser verder gaan ontwikkelen.