Dance enables you to find yourself and lose yourself at the same time

Veelgestelde vragen
Blokken en Betaalmomenten

Schooljaar 2023-24 is verdeeld in 3 betaalmomenten = blokken. Nieuwe leerlingen kunnen altijd instromen (indien er plek is in de groep). Vaste leerlingen moeten inschrijven en betalen minimaal 2 weken voor aanvang van een blok (plek bevestigen).

Maandag

Blok 1 4 sep t/m 27 nov 2023
Blok 2 4 dec 2023 t/m 11 mrt 2024
Blok 3 18 mrt t/m 1 juli 2024

Woensdag

Blok 1 6 sep t/m 29 nov 2023
Blok 2 6 dec 2023  t/m 13 mrt 2024
Blok 3 20 mrt t/m 19 juni 2024

Vakanties (dus geen les)

Maandag

 • 16 okt 2023
 • 25 dec 2023
 • 1 jan 2024
 • 19 feb 2024
 • 1 apr 2024
 • 29 apr 2024
 • 6 mei 2024
 • 20 mei 2024

Woensdag

 • 18 okt 2023
 • 27 dec 2023
 • 3 jan 2024
 • 21 feb 2024
 • 1 mei 2024
 • 8 mei 2024

 

Zomercursus data

Zomercursus 2023: Vijf weken dansplezier! Maandag 10 juli t/m maandag 7 augustus.

Les inhalen
Als je een keer toch verhindert bent, kan je de les op een andere dag inhalen. Bijvoorbeeld leerlingen van de maandag kunnen eenmalig naar de woensdag of dinsdag. Graag ontvang ik, tijdig! een SMS met je afmelding en de vraag om de les in te halen. Leerlingen die alle lessen volgen, kunnen dus niet inhalen, omdat er geen opties meer zijn. Je kan alleen lessen inhalen, binnen hetzelfde blok waarvoor je ingeschreven bent en indien er nog plek is in de desbetreffende groep.

Reguliere dansles: er is geen mogelijkheid tot restitutie of inhalen van gemiste lessen in de volgende blok/cursus.

Zomercursus: tijdens de zomercursus is het niet mogelijk om gemiste lessen in te halen, te verlengen, of restitutie voor krijgen! Maar je kan wel kiezen om LOSSE Lessen te volgen.

Korting op dansvoorstellingen
Talvandansen leerlingen ontvangen vaak kortingsacties bij diverse theaters in de buurt. De acties worden per mail gecommuniceerd. Hou je mail dus goed in de gaten!
Danskleding advies

Bij Talvandansen dansen amateurs en (semi) professioneel volwassenen. Daarom hanteer ik geen vaste kledingvoorschriften. Het is belangrijk dat je comfortabel voelt. Maar de juiste kleding kiezen voor de juiste stijl draagt bij aan de kwaliteit van de les (de docent kan je corrigeren), veiligheid en vergroot je stijlgevoel.

PBT/PCT workout- Draag Ballet kleding of makkelijk zittende kleding. Liefst niet te wijd, zodat je docent je houding kan corrigeren. Graag legging oprollen tot onder de knieën (kuiten vrij) en blotte voeten. Het is handig om een handdoek of een yoga mat mee te nemen voor de grondoefeningen. Draag je haar in hoge start of knot zodat je makkelijk op je rug kan liggen. Voor deze les gebruiken we material. Deze moet je zelf aanschaffen (zie materialen lijst). De docent heeft wel een losse set om te lenen als je een proefles volgt.

Klassiek Ballet – Draag Ballet kleding of makkelijk zittende kleding. Liefst niet te wijd, zodat je docent je houding kan corrigeren. We dansen op balletschoenen, maar het is ook mogelijk om de les te volgen op (antislip) sokken.

Moderne dans – Draag Dans kleding of makkelijk zittende kleding. Liefst niet te wijd, zodat je docent je houding kan corrigeren. We dansen een deel van de les op blotte voeten en een deel op sokken.  Indien er gewerkt wordt aan vloer techniek, is het handig om lange broek/legging en shirt met lange mouwen aan te doen om brand (wrijf) plekken te voorkomen.

Voor alle lessen – Geen sieraden ivm veiligheid. Je kan het best zorgen dat je haar vast zit in een staart of knot. Neem een flesje water en een handdoek mee.

Kleding en schoenen kopen

Bij Paraddy Quality Sport & Dancewer in Rotterdam kan je persoonlijk advies krijgen en balletschoenen en balletpakjes passen.

Paraddy Quality Sport & Dancewear: Witte de Withstraat 11A, 3012 BP Rotterdam, Tel: 010 – 411 56 66

Andere winkels

Material voor PBT/PCT

Voor PBT/PCT workout lessen worden materialen gebruikt. De docent heeft een leen setje voor je proefles, maar daarna moet je je eigen set aanschaffen. Je kan je material wel in de studio bewaren.

Wat heb je nodig?

Fitnessbal (ook bekend als Swiss ball, Yoga bal of Exercise ball)

Wanneer je naast een fitnesbal staat, moet deze gelijkmatig of iets boven je kniehoogte liggen. De beste manier om je bal grote te checken is door erop te zitten. Wanneer je op de bal zit, moeten de knieën een hoek van 90 graden vormen en moeten je dijen parallel of gelijk met de vloer zijn. Zoek je lengte en kijk welke balmaat je het eerst moet proberen.

Lengte en bal grootte:

Onder 142cm 45 cm bal

142-160cm 55 cm bal

160-178cm 65 cm bal

178-193cm 75 cm bal

**De meting van de bal is diameter (meten van de ene kant van de bal naar de andere). Bij Twijfel tussen twee maten, kan je het beste de grootste pakken.

Pilatesbal (ook bekend als soft ball). Grootte: Tussen 20 tot 23cm in diameter.

 

Weerstandsband (ook bekend als een TheraBand of Dynaband). 3-5m lang / 15 cm breed. Gemiddelde sterkte. Opmerking: de kleur van de sterkte verandert afhankelijk van de leverancier. Kies een band van dikke stevige material. Deze is mijn favoriet: Weerstand band 5,5m

 

Lacrosse Bal (ook bekend als een massagebal, Hand Ball, racquetball of Pinky Ball) Het dichtst bij de grootte van 8″ of 20,5 cm in omtrek (meting rond de bal) of 6,3 cm in diameter. Dit is een kleine harde bal. Opmerking: Een tennisbal wordt niet aanbevolen. Als bovenstaande ballen niet beschikbaar zijn, is de volgende beste optie een pet fetch-bal.

Winkels:

Decathlon, Bol.com, Matchu sports

 

Instromen
Nieuwe leerlingen kunnen altijd instromen indien er plek is in de gewenste groep. Je betaalt dan het volledige blok bedrag, maar mag de gemiste lessen natuurlijk inhalen. Indien er reden is waardoor je de gemiste lessen niet kan inhalen (bijv. door laat in de blok instromen) worden in overleg andere afspraken gemaakt.
Niveau bepalen
Bij de beschrijving van de lessen staat altijd een indicatie van de niveau. Indien je na het lezen van de informatie toch twijfelt, kan je het best een proefles volgen. Na de les kan je met de docent overleggen over je niveau en indien gewenst een andere les proberen.
Tussendoor opzeggen
In tegenstelling tot veel andere studio’s werkt Talvandansen met betaalblokken ipv inschrijven voor een hele jaar of doorlopende inschrijving. Tussendoor opzeggen is daardoor niet nodig/mogelijk. Je kan wel bij ieder blok kiezen of je verder gaat met je lessen.