Dance enables you to find yourself and lose yourself at the same time

Dans in het onderwijs

Tal heeft veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren in onderwijsprojecten. Naast haar werk als dansdocent geeft Tal ook methodiek en didactiek lessen aan dansstudenten. Ook heeft ze lange tijd als danseres gewerkt in schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Dans in het onderwijs
Danslessen kunnen worden gegeven aan alle leeftijdsgroepen, sluiten goed aan op de belevingswereld van kinderen en jongeren en op de doelen van het onderwijs. Zo werken de leerlingen naast de doelen voor lichamelijke opvoeding en kunstzinnige oriëntatie ook aan bijvoorbeeld sociaal gedrag, zelfbeeld en werkhouding. Dans kan een deel van het bestaande lesprogramma vervangen, bijvoorbeeld in plaats van een gymles. Andere mogelijkheden zijn om dans toe te voegen aan het lesprogramma of als buitenschoolse activiteit aan te bieden.

De danslessen kunnen worden aangeboden in verschillende vormen. Onder andere: een workshop dag of dagdeel, een blok van lessen of vaste lessen gedurende het hele schooljaar. Ook het werken naar een presentatie toe is mogelijk.
Thema’s van de lessen kunnen in overleg met de leerkracht worden gekozen om zo op het lesprogramma aan te sluiten.

Training voor leerkrachten en activiteitenbegeleiders
Naast het aanbieden van dansprojecten voor het onderwijs biedt Talvandansen nu ook workshops aan leerkrachten en activiteitenbegeleiders. Veel leerkrachten willen graag dansen met de klas. Maar hoe doe je dat precies? Hoe bouw je een dansactiviteit op? Hoe krijg je alle kinderen enthousiast mee? Dit en nog veel meer kan worden besproken (en natuurlijk gedanst) bij de workshop. De workshop is ook geschikt voor een studiedag of teamdag van uw school.

Meer info?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je gewoon meer informatie?

Neem gerust contact op met Talvandansen