Dance is the hidden language of the soul

Zomercursus

Als je niet genoeg kunt krijgen van dansen, je kennis wilt maken met dansen of je in vorm wilt blijven als professional, is er een speciale zomercursus. De zomercursus begint in juli. De laatste les valt in augustus. Als je op vakantie gaat, kun je er ook voor kiezen om losse lessen te volgen.

De lessen zijn op twee niveaus: Beginners/Intermediate en snelle Intermediate/Gevorderden. Het is ook mogelijk om verschillende lessen te combineren.

Talvandansen organiseert deze zomercursus voor de 15e keer dit jaar!

Hieronder informatie van Zomercursus 2017. De informatie voor de volgende cursus zal bekend zijn in april/mei 2018.

Rooster

MaandagWoensdag
Studio: Conny Janssen Danst Studio: Conny Janssen Danst
Klassiek ballet
Gevorderd en Snelle Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Klassiek ballet
Beginner en Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Moderne Dans
Gevorderd en Snelle Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Moderne Dans
Beginner en Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Inschrijven Zomercursus

Losse lessen in de zomer

Dus ook als je op vakantie gaat is het geen probleem om je in te schrijven voor losse lessen.

Prijzen | Algemene voorwaarden

Dans info

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderd / Snelle Intermediate
De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Gevorderd / Snelle Intermediate
Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Jaakko Toivonen

Jaakko Toivonen

Gastdocent

Jaakko Toivonen is een Fins/Nederlandse dans professional met veel ervaring in verschillende dansstijlen. Na zijn afstuderen aan Codarts heeft hij gewerkt binnen en buiten Nederland als choreograaf, danser en docent dans. Hij heeft gechoreografeerd voor o.a. Danstheater Aya en Scapino Ballet en gewerkt aan meerdere televisieshows en muziektheatervoorstellingen. Sinds 2012 werkt Jaakko ook als adviseur bij het Fonds Podiumkunsten. In de danslessen van Jaakko werk je aan je balans, kracht, coördinatie, flow en souplesse. Hij gaat je stimuleren om groter te durven bewegen en geeft veel individuele feedback.

Yannick Wagenaar

Yannick Wagenaar

Gastdocent

Yannick Wagenaar heeft de vooropleiding van de ArtEZ Dansacademie in Arnhem gevolgd. Later studeerde hij ook aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en aan Codarts in Rotterdam. Yannick is docent moderne dans aan de Vooropleiding ArtEZ in Enschede, oprichter van 010Dance en educatie docent bij Scapino en NDT. Yannick was als danser te zien in voorstellingen van Scapino Ballet, Introdans, Project Sally en Conny Janssen Danst. Van 2014 tot en met 2016 was Yannick vaste docent klassiek ballet en moderne dans bij Talvandansen.