Dance is the hidden language of the soul

Zomercursus

Als je niet genoeg kunt krijgen van dansen, je kennis wilt maken met dansen of je in vorm wilt blijven als professional, is er een speciale zomercursus. De zomercursus begint in juli. De laatste les valt in augustus. Als je op vakantie gaat, kun je er ook voor kiezen om losse lessen te volgen.

De lessen zijn op twee niveaus: Beginners/Intermediate en snelle Intermediate/Gevorderden. Het is ook mogelijk om verschillende lessen te combineren.

Zomercursus 2019: Zes weken dansplezier! Maandag 15 juli t/m woensdag 21 augustus.

Talvandansen organiseert deze zomercursus voor de 16e keer dit jaar!

Rooster

MaandagWoensdag
Studio: Conny Janssen Danst Studio: Conny Janssen Danst
Klassiek ballet
Gevorderd en Snelle Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Klassiek ballet
Beginner en Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Moderne Dans
Gevorderd en Snelle Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Moderne Dans
Beginner en Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Inschrijven Zomercursus

Losse lessen in de zomer

Dus ook als je op vakantie gaat is het geen probleem om je in te schrijven voor losse lessen.

Prijzen | Algemene voorwaarden

Dans info

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderd / Snelle Intermediate
De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Gevorderd / Snelle Intermediate
Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Zoë Wijnsouw

Zoë Wijnsouw

Gastdocent

Zoë is een freelance danser en dansdocent afgestudeerd aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten met een Bachelor Dans. Momenteel geeft zij klassieke ballet, musicaldans en moderne danslessen op het Utrechts Centrum voor de Kunsten en maakt zij choreografieën voor&met de Dansmakers van de SKVR te Rotterdam. Tevens is zij vaste gastdocent moderne dans bij K’dans Studio te Den Haag en geeft zij ook choreografie workshops op middelbare scholen. Zoë is constant bezig meer te leren over dans en het menselijk lichaam; inspiratie doet ze op door zelf te trainen (niet alleen in dans, maar ook in de klimsport), voorstellingen te zien en veel workshops te volgen in binnen-en buitenland opdat zij studenten nieuwe invalshoeken kan geven en nieuwe manieren kan laten zien om te bewegen. Als danser heeft ze gewerkt met o.a. Conny Janssen Danst, Skopje Dance Theatre, W2&Dancers, Teddy Shouldn’t Smoke, De Stilte Jeugddansgezelschap, Project Sally, De Dutch Don’t Dance Division en Nature Theater of Oklahoma. In 2014 won Zoë de Silver butterfly award voor meest indrukwekkende danser tijdens de Skopje Dancelab competitie in Macedonië.In de lessen wordt de danstechniek als tool aangewend om groot door de ruimte te bewegen, te presenteren en meer zelfbewust te worden. De techniek is niet het eindresultaat, maar een middel om zo vrij mogelijk te bewegen. Met een grote dosis pret en leuke muziek kunnen de studenten zich ontspannen en een fijne training hebben.

Juultje Kranen

Juultje Kranen

Gastdocent

Juultje is een bevlogen dansdocent afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Danseducatie. Dankzij haar brede dansachtergrond en de drive om te blijven zoeken naar nieuwe manieren om zichzelf in beweging uit te drukken, ontwikkelde zij zich als een veelzijdige danseres met een uitgebreid vocabulaire. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en werkte projectmatig met Barbara Mulin, Minke Elisa Brands, Soosan Gilson en Amos Ben Tal. Momenteel geeft ze les bij Demi-point in Vlaardingen, Women’s Health Club in Tilburg en Danscentrum Utrecht. Als docente richt Juultje zich met name op klassiek ballet en moderne dans, met aandacht voor de balans tussen technische training en dansbeleving. Er wordt gewerkt aan het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het optimaal benutten van fysieke mogelijkheden. Ruimtelijkheid, embodiment en energie omschrijven Juultjes benadering van bewegingsmateriaal.