Dance is the hidden language of the soul

Zomercursus

Als je niet genoeg kunt krijgen van dansen, je kennis wilt maken met dansen of je in vorm wilt blijven als professional, is er een speciale zomercursus. De zomercursus begint in juli. De laatste les valt in augustus. Als je op vakantie gaat, kun je er ook voor kiezen om losse lessen te volgen.

Zomercursus 2022 is afgelopen! Hieronder kan je impressie krijgen van de laatste zomercursus. De informatie voor zomer 2023 zal verschijnen in mei 2023.

Zomercursus 2022: Zes weken dansplezier! Maandag 11 juli t/m maandag 15 augustus.

De laatste twee jaar werd gekozen voor gemixte lessen. Alle niveaus op hetzelfde dag. Dat is bij iedereen goed bevalen. Daarom de keuze om dit in 2022 te herhalen. De lessen zijn gemixt voor twee niveaus: Beginners/Intermediate en snelle Intermediate/Gevorderden. De docent biedt opties per niveau tijdens de uitleg.

Talvandansen organiseert deze zomercursus voor de 19e keer dit jaar!

Rooster

Maandag
Studio: Conny Janssen Danst
Klassiek ballet
Alle niveaus
19:00 - 20:30
Docenten
Moderne Dans
Alle niveaus
20:45 - 22:00
Docenten
Inschrijven Zomercursus

Losse lessen in de zomer

Dus ook als je op vakantie gaat is het geen probleem om je in te schrijven voor losse lessen.

Prijzen | Algemene voorwaarden

Dans info

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderd / Snelle Intermediate
De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Gevorderd / Snelle Intermediate
Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Juultje Kranen

Juultje Kranen

Docent

Juultje is een bevlogen dansdocent afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Danseducatie. Dankzij haar brede dansachtergrond en de drive om te blijven zoeken naar nieuwe manieren om zichzelf in beweging uit te drukken, ontwikkelde zij zich als een veelzijdige danseres met een uitgebreid vocabulaire. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en werkte projectmatig met Barbara Mulin, Minke Elisa Brands, Soosan Gilson en Amos Ben Tal. Momenteel geeft ze les bij Demi-point in Vlaardingen, Women’s Health Club in Tilburg en Danscentrum Utrecht. Als docente richt Juultje zich met name op klassiek ballet en moderne dans, met aandacht voor de balans tussen technische training en dansbeleving. Er wordt gewerkt aan het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het optimaal benutten van fysieke mogelijkheden. Ruimtelijkheid, embodiment en energie omschrijven Juultjes benadering van bewegingsmateriaal.

Emma Schild

Emma Schild

Gastdocent

Emma is in 2017 afgestudeerd aan de Academie voor Danseducatie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na haar afstuderen is ze 5 maanden naar Israël gegaan om deel te nemen aan het Dance Journey Program van de Kibbutz Contemporary Dance Company. Hier heeft ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen als danser en choreograaf. Na terugkomst in Nederland heeft ze de solo ”Get Back” gemaakt. Deze was onderdeel van het Seasoning Winter programma van United Cowboys in Eindhoven. Ook was ze als danser actief in de voorstelling ”Universal” van New Choreographic Design en was ze als choreograaf en dansdocent betrokken bij verschillende projecten op middelbare scholen. Waaronder het internationale Youth Europe Theatre (YET) Project met drama studenten uit Nederland en Finland.
Emma richt zich in haar lesgeven op Modern / Contemporary dans en Klassiek Ballet. Haar lessen zijn dynamisch, ruimtelijk en uitdagend. Ze combineert technische training met een energieke flow waarin je blijft door bewegen. Momenteel zit Emma in de afstudeerfase van de Bachelor Choreografie opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Na haar afstuderen wil ze haar werk als dansdocent en choreograaf blijven combineren.