Dance is the hidden language of the soul

Zomercursus

Als je niet genoeg kunt krijgen van dansen, je kennis wilt maken met dansen of je in vorm wilt blijven als professional, is er een speciale zomercursus. De zomercursus begint in juli. De laatste les valt in augustus. Als je op vakantie gaat, kun je er ook voor kiezen om losse lessen te volgen.

De lessen zijn op twee niveaus: Beginners/Intermediate en snelle Intermediate/Gevorderden. Het is ook mogelijk om verschillende lessen te combineren.

Zomercursus 2018: Zes weken dansplezier! Maandag 9 juli t/m woensdag 15 augustus.

Jubileum! Talvandansen organiseert deze zomercursus voor de 15e keer dit jaar!

Rooster

MaandagWoensdag
Studio: Conny Janssen Danst Studio: Conny Janssen Danst
Klassiek ballet
Gevorderd en Snelle Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Klassiek ballet
Beginner en Intermediate
19:00 - 20:30
Docenten
Moderne Dans
Gevorderd en Snelle Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Moderne Dans
Beginner en Intermediate
20:45 - 22:00
Docenten
Inschrijven Zomercursus

Losse lessen in de zomer

Dus ook als je op vakantie gaat is het geen probleem om je in te schrijven voor losse lessen.

Prijzen | Algemene voorwaarden

Dans info

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderd / Snelle Intermediate
De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Gevorderd / Snelle Intermediate
Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Kalin Morrow

Kalin Morrow

Gastdocent

Kalin Morrow is een in de Verenigde Staten geboren freelance danseres en docente. Ze danst momenteel in Company Black Sheep (FR) en zal werken aan komende producties van Coopertiva Maura Morales (DE), Ryan Djojokarso (NL) en Edan Gorlicki (DE). Ze heeft gewerkt met Marina Miguélez-Lucena, La Biennale di Venezia Festival, Club Guy & Roni, Itzik Galili en Menghan Lou. Ze was ook gastdanseres in o.a. Duitsland, Switzerland en de Verenigde Staten. Morrow heeft lesgegeven voor Dance Company Nanine Linning (DE), Dansateliers, Sally Dansgezelschap en Club Guy & Roni (NL), La Biennale (IT), Marina Miguélez Dance Craft (SP),  BODYTRAFFIC (US), Lou Conte Dance Studio, Visceral Dance Studio, Extensions Dance Studio, Westside School of Ballet in LA, the Dance Profusion Project, Brockus Conservatory, No)one. Art House en werd in 2014 uitgenodigd als adjunct-faculteit lid aan de Loyola Marymount University.

In haar balletlessen integreert Morrow ballettechniek met hedendaagse dans, om een organische les aan te bieden die zich richt op muzikaliteit, zelfbewustzijn en een gevoeligheid voor dynamiek. In haar moderne lessen werkt ze met exploratie vanuit improvisatie, terwijl ze vaste oefeningen gebruikt om vrijheid in beweging te vinden. Haar stijl van lesgeven wordt beïnvloed door een breed scala aan leraren gedurende haar hele loopbaan. Ze hoopt studenten te motiveren hun eigen interpretatie en grenzen te verkennen in een uitdagende, maar ontspannen sfeer.

Juultje Kranen

Juultje Kranen

Gastdocent

Juultje is een bevlogen dansdocent die in 2014 afstudeerde aan de Fontys Academie voor Danseducatie. Dankzij haar brede dansachtergrond en de drive om te blijven zoeken naar nieuwe manieren om zichzelf in beweging uit te drukken, ontwikkelde zij zich als een veelzijdige danseres met een uitgebreid vocabulaire. Juultje danste in verschillende producties van Annette Waterschoot en werkte projectmatig met Barbara Mulin, Minke Elisa Brands, Soosan Gilson en Amos Ben Tal. Momenteel geeft ze les bij Demi-point in Vlaardingen, Women’s Health Club in Tilburg en Danscentrum Utrecht. Als docente richt Juultje zich met name op klassiek ballet en moderne dans, met aandacht voor de balans tussen technische training en dansbeleving. Er wordt gewerkt aan het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het optimaal benutten van fysieke mogelijkheden. Ruimtelijkheid, embodiment en energie omschrijven Juultjes benadering van bewegingsmateriaal.