Dance is the hidden language of the soul

Zomercursus

Als je niet genoeg kunt krijgen van dansen, je kennis wilt maken met dansen of je in vorm wilt blijven als professional, is er een speciale zomercursus. De zomercursus begint in juli. De laatste les valt in augustus. Als je op vakantie gaat, kun je er ook voor kiezen om losse lessen te volgen.

Attentie! De informatie op deze pagina is van zomer 2023 (ter inspiratie). De informatie over zomer 2024 wordt geüpdatet op de website rond april/mei 2024. 

Zomercursus 2023: Vijf weken dansplezier! Maandag 10 juli t/m maandag 7 augustus.

De laatste drie jaar werd gekozen voor gemixte lessen. Alle niveaus op hetzelfde dag. Dat is bij iedereen goed bevalen. Daarom de keuze om dit in 2023 te herhalen. De lessen zijn gemixt voor twee niveaus: Beginners/Intermediate en snelle Intermediate/Gevorderden. De docent biedt opties per niveau tijdens de uitleg.

Jubileum! Talvandansen organiseert deze zomercursus voor de 20e keer dit jaar!

Rooster

Maandag
Studio: Conny Janssen Danst
Klassiek ballet
Alle niveaus
19:00 - 20:30
Docenten
Moderne Dans
Alle niveaus
20:45 - 22:00
Docenten
Inschrijven Zomercursus

Losse lessen in de zomer

Dus ook als je op vakantie gaat is het geen probleem om je in te schrijven voor losse lessen.

Prijzen | Algemene voorwaarden

Dans info

Klassiek ballet is een elegante dansstijl die de basis vormt voor vele andere stijlen. Bij Talvandansen worden de lessen voor een deel gebaseerd op de Vaganova methode, maar worden gecombineerd met hedendaagse inzichten. De les begint met een technische warming up aan de barre. Daarna werk je verder aan techniek en stijlgevoel door de ruimte. Doormiddel van danscombinaties en balletrepertoire ontwikkel je presentatie, dynamiek, muzikaliteit en dansgevoel.

Gevorderd / Snelle Intermediate
De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professioneel en professionele dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere danscombinaties. Ook voor “snelle” halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basistechniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaler en leniger.

Moderne dans is een verzamelnaam voor eigentijdse danstechnieken. De basistechnieken stammen af van de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er worden nog steeds nieuwe technieken ontwikkeld. Ieder docent geeft zijn/haar les een eigen kleur door het gebruik van uiteenlopende muziekstijlen en combineren van technieken. Belangrijke elementen bij moderne dans zijn: het gebruik van zwaartekracht, dynamiek, flow en adem.

Gevorderd / Snelle Intermediate
Deze les is geschikt voor snelle intermediate en gevorderde dansers met paar jaar danservaring. Door verschillende moderne danstechnieken te combineren verdiep je je kennis en word je fysiek uitgedaagd. Langere danscombinaties verbeteren je opnamevermogen en vergroten je zeggingskracht in dans. Deze les is ook geschikt als voorbereiding op audities.

Beginner / Intermediate
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer maak je kennis met de basisbegrippen van moderne dans en ontwikkel je stijlgevoel en muzikaliteit. Je wordt bewuster van je houding en vergroot je bewegingsmogelijkheden.

Docenten

Tal Sofer

Tal Sofer

Eigenaresse Talvandansen, dansdocente, choreografe en danseres

Tal Sofer (M.A.Ed) is in Israël geboren. Ze is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie als docent klassiek ballet en moderne dans en aan Codarts Hogeschool voor de kunsten als Master kunsteducatie. Als docent (was en) is ze verbonden aan Albeda Dans College, Buitenkunst, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, Theater Havo/Vwo, Kunstgebouw Rijswijk, SKVR, VAK Delft, Noes Fiolet Studio's en vele andere. Daarnaast verzorgt ze haar eigen balletlessen en dansworkshops onder de naam Talvandansen.

Lorenzo Koppenaal

Lorenzo Koppenaal

Gastdocent

Lorenzo Koppenaal studeerde aan de prestigieuze Purchase Conservatory of Dance in New York en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij had de eer om te leren van Risa Steinberg (Limón Company/Julliard) en hij heeft met veel plezier trainingen gevolgd bij o.a. Limón Dance Company, Merce Cunningham Trust, Batsheva Dance Company, Introdans en de William Forsythe Ballet Intensive.

Naast zijn carrière als danser, is hij al jaren verbonden als Senior Teacher aan de Tanz Weiterbildungen in Duitsland. Daar verzorgt hij docententrainingen in Limón-, Cunningham- en Release techniek voor professionals. 

Bovendien is hij balletdocent bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts, het Albeda Danscollege, de Jeugd Dansopleiding Fryslân en werkt hij als gastdocent bij dansgezelschappen zoals De Stilte en opleidingen in het buitenland zoals de Metropolitan Ballet Academy in Baltimore, S.P.I.D. Ballet Academy in Milaan, Dance Institute Hamburg en vele anderen.

Lorenzo houdt ervan om zijn dansers uit te dagen, zowel fysiek als technisch. Zijn lessen zijn op traditionele wijze opgebouwd. De Amerikaanse sfeer schemert duidelijk door in zijn lessen, waarin dynamiek, passie en uitdaging samenkomen.