Logon
Tal van dansen
Danslessen: Jaarcursus
Gedurende het schooljaar zijn er lessen op drie niveaus: beginners, intermediate en gevorderden. Daarnaast is er een dans workout les, die geschikt is voor alle niveaus.

Het is ook mogelijk om meerdere niveaus te volgen. Het schooljaar loopt van september tot eind juni. Instappen is altijd mogelijk.Beschikbaarheid 2017-18
*= Plaatsen beschikbaar. Inschrijven mogelijk.
**= Beperkte beschikbaarheid.
***= Bijna uitverkocht. Neem eerst contact op per mail.
****= Uitverkocht voor huidige les blok. Je kan aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er plek komt in de groep ontvang je bericht. Losse lessen voor professionals - mogelijk in overleg.

De vakanties en andere belangrijke data vind je onder Agenda.

Youtube Kanaal van Talvandansen Kijk hier voor impressie van de danslessen en Tal's choreografie

Like Talvandansen op Facebook!

Talvandansen leerlingen ontvangen vaste korting op alle dansvoorstellingen bij de Rotterdamse Schouwburg! Heb je de mail niet ontvangen? Mail mij voor kortingscode.MAANDAG
De Dans Workout les is geschikt voor alle dansers. Deze les kan je volgen als zelfstandige les (ook als je nog nooit hebt gedanst). Maar ook ter ondersteuning van je techniek voor andere danslessen. Je werkt aan je houding, kracht en lenigheid. In de les worden elementen gebruikt uit yoga, pilates en floor-barre. Je wordt bewuster van je lichaam en eigen mogelijkheden d.m.v grond oefeningen. Daarnaast werk je aan je conditie d.m.v dansante oefeningen in de ruimte. Let op: deze les staat niet op de aanmelding formulier. Graag bij opmerkingen vermelden dat het om workout les gaat.

De gevorderden balletles is voor dansers met ervaring: Gevorderden amateurs, semi-professional en professional dansers. Vlotte lessen met aandacht voor techniek, conditie en opnamevermogen d.m.v. langere dans combinaties.
Ook voor "snelle" halfgevorderden of als voorbereiding op audities.

Locatie: studio Conny Janssen
Docent: Tal Sofer
 • Dans Workout: 19:00 - 20:15 **
 • Klassiek ballet gevorderden: 20:30 - 22:00 ***


DINSDAG
Voor beginnende dansers, intermediate dansers met weinig ervaring of als je weer de basis wilt leren (bijv. na een lange pauze). In een relaxte sfeer ontwikkel je stijlgevoel en maak je kennis met de basis techniek. Je wordt bewust van je houding en bewegingsmogelijkheden. Je wordt sterker, vitaller en leniger. Let op: Niet alle lessen staan op de aanmelding formulier. Graag bij opmerkingen vermelden dat het om dinsdag les gaat.

Locatie: Albeda Dans College
Docent: Tal Sofer
 • Klassiek ballet beginners/intermediate 19:00 - 20:15 ***
 • Moderne dans (Contemporary) beginners/intermediate incl conditie training 20:25 - 21:40 **


WOENSDAG
De ballet les is voor intermediate dansers - met paar jaren danservaring. De Moderne Dansles is geschikt voor snelle intermediate en gevorderden dansers.
Ontwikkel Je houding, techniek en muzikaliteit. Je vergroot je kracht, souplesse, conditie en controle. Ook geschikt als voorbereiding op audities. Let op: Niet alle lessen staan op de aanmelding formulier. Graag bij opmerkingen vermelden dat het om woensdag les gaat.

Locatie: studio Conny Janssen
Docent ballet: Elise Matthys
Docent modern: Alina Jacobs
 • Klassiek ballet (snel) intermediate 19:00 - 20:30 ***
 • Moderne dans (Contemporary) intermediate/gevorderden 20:45 - 22:00 **


Prijzen (per blok van 12 weken)
 • 150,- 75 min les
 • 180,- 90 min les
Bij het volgen van meerdere lessen per week ontvang je 10% korting op je blok prijs.

De schooljaar is verdeeld in 3 betaal blokken. Inschrijven is per blok van 12 weken. Binnen de blok is er geen mogelijkheid tot restitutie van gemiste lessen. Maar je kan per blok weer kiezen of je doorgaat met de lessen.

Proefles
 • 12,- 75 min les
 • 15,- 90 min les
Actie!!!
 • Dansstudenten welkom (vanaf Havo 3).
 • Auditie training mogelijk in overleg.
 • Losse lessen zijn alleen mogelijk voor professionals.
Losse Lessen (Alleen voor professionals)
 • 12,- 75 min les
 • 15,- 90 min les
Les inhalen?
Als je een keer toch verhindert bent, kan je de les op een andere dag inhalen. Bijvoorbeeld leerlingen van de maandag kunnen eenmalig naar de woensdag of dinsdag. Graag ontvang ik, tijdig! een SMS met je afmelding en de vraag om de les in te halen.
Leerlingen die alle lessen volgen, kunnen dus niet inhalen, omdat er geen opties meer zijn.
Je kan alleen lessen inhalen, binnen hetzelfde blok waarvoor je ingeschreven bent en indien er nog plek is in de desbetreffende groep.


Er is geen mogelijkheid tot restitutie of inhalen van gemiste lessen in de volgende blok/cursus.


DOCENTEN

Tal Sofer
Tal Sofer is de eigenares van Talvandansen en geeft de meeste lessen. Voor haar cv kijk bij menu (links boven) onder Tal Sofer. Daar vind je ook een lijst met docenten die in het verleden bij Talvandansen hebben gewerkt.

Elise Matthys
Elise Matthys is een dansdocente, danseres en choreograaf afkomstig uit BelgiĆ«. Als docente gaf ze les in de stijlen jazz, hedendaags, ballet en spitzen. Ze heeft ook ervaring met community arts. Elise danste in stukken gechoreografeerd door o.a. Eilit Marom (IsraĆ«l), Sanne Van der Put (Nederland) en Joseph Toonga (Groot-BrittaniĆ«). Als choreograaf maakte Elise dit jaar (mei 2017) haar debuut met het stuk ā€˜Unbrokenā€™ choreografeert voor een jongeman van 13 jaar.
In haar lessen legt ze de nadruk op sierlijkheid, het gebruik van het volledig lichaam en creativiteit. Ze vindt het belangrijk dat er naast het gebruik van de techniek, ook echt gedanst kan worden. In de lessen van Elise, is iedereen belangrijk en staat individualiteit voorop, zodat iedereen optimaal kan bijleren.

Alina Jacobs
Alina Jacobs is een Duitse docente, danseres en maakster. Alina heeft lesgegeven in modern, hedendaags, algemene danstechniek, in dans als community art en in het concept 'Elementarer Tanz" in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Als danser was zij zowel in eigen stukken te zien als in werken van o.a. Malcolm Low (New York City), Graziela Padilla (Keulen), Laura Vink - improvisatie samen met Cora Bos-Kroese (Den Haag) en Joseph Toonga (Rotterdam).
In de danslessen van Alina werk je aan het verbeteren van je danstechniek, aan je muzikaliteit, creativiteit en ga je je eigen danstaal ontdekken. Door individueel feedback, uitdagingen door het gebruik van verschillende stijlen/methodes en origineel lesstof zal je dans met plezier beleven en snel als danser verder gaan ontwikkelen.


Wil je op de mailing lijst komen voor de nieuwsbrief met actuele informatie over de lessen? Stuur dan een e-mail naar met als onderwerp 'aanmelden nieuwsbrief'.
Voor het inschrijfformulier, klik hier.